Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rügyező fák

2011.07.15

Ez a példa Ramsey Richard Reinagle (1775- 1862) művész rajzolási stílusát követi, amelynél kifinomult vonások jelennek meg. A susogó levelek hatását kelti, mintha egy bizonyos távolságból szemlélnénk őket. Vegyük észre, hogy csupán a sötét törzsek, és a leglényegesebb ágak vannak határozottabb meghúzott vonalakkal ellátva, míg a többi részismétlődő „irkafirkából” állnak. Alkalmanként sötétebben vannak megalkotva, de összességében ugyanolyan árnyalatú a levelek szerkezete.

 

img_3617.jpg

 

Ez a fa John Constable (1776- 1837) festő „The Valley Farm” művéből származik, és sokkal szilárdabb vonásokkal rendelkezik, mint az előző kép. A művész először szénnel megrajzolta a háttérben lévő sötét fákat, amely összemosódottan kelt kellő hatást. A világosabb, közelebb elhelyezkedő fákat gyurmaradír segítségével dolgozta ki. Ezzel a módszerrel kísérteties formákat kelthetünk életre, amelyek a sötét vonalak által felerősödnek, és mélységet kapnak. Hatásos rajztechnika.

 

img_3618.jpg

 

Az alábbi képen egy rügyező fa ágait láthatjuk, amit a XV. században rajzoltak. A reneszánsz művészetéhez képest szinte gyermekien hat, de magában hordozza a kívánt hatást. Az alkotást nagy gondossággal kell létrehozni,mivel a virágok, és levelek közti egyensúlynak megfelelő mértéket kell elérnie.

 

img_3619.jpg

 

 Hendrick Goltzius (1558- 1617) „Landscape Tree” című alkotásán szemrevételezhetjük, hogyan tud néhány jól szervezett egyenes szilárdságot, és mélységet tükrözni. Tekintsük meg a törzsön húzódó vonalakat, és a tollakat idéző lombkoronát, amelynek lebegése ellentétet képez a masszív törzzsel. Kívülről nézve harmonikus hatást kelt a kép.

 

img_3620.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 113811
Hónap: 897
Nap: 17