Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részlethűség

2011.07.14

A kagyló külső részén finom barázdák találhatók, amelyek meghatározzák domború formáját. A belsejénél sokkal simább a felülete, csupán a szélén találhatók enyhe vonalak. Formája meglehetősen egyszerű. Amennyiben helyesen rajzoljuk meg, sikerül érzékeltetnünk a szemlélőnek az éles kontúrokkal ellátott, ugyanakkor törékeny természettel megáldott kagylót.

 

img_3583.jpg

 Ez a fenyőtoboz kitűnő példája a spirál alakú szerkezetnek, amely a kagylónál kevésbé volt kifejező. Amikor a tobozt az alsó végénél tekintjük meg, akkor azt láthatjuk, hogy spirálalakban növekednek részecskéi egy központi tengely körül. Ahhoz, hogy formáját helyesen papírra vethessük, kell egy pár gyakorlás. Oldalról nézve már nem olyan egyértelműen felismerhető a toboz, de ezen javít a sötét belső-, és világos külső rész közti kontraszt.

img_3585.jpg

 Az egész-, és a megfelezett dió világosan érzékelhető formával rendelkezik, habár lágyabb árnyalatuk van, mint a fenyőtoboznak. Viszonylag könnyen ragadható meg az ábrázolásuk, amelyet élethűvé tesz az asztalra vetített árnyékuk.

img_3587.jpg

 A kemény héjú, és szigorú alakot viselő kagyló, toboz, és dió tanulmányozása után a szőlőre térünk át. Próbáljuk meg az összes lágy, kerek szőlőszemet lemásolni. A satírozással legyünk elővigyázatosak: minden egyes bogyónál- kivéve azok, amelyek teljesen árnyékban helyezkednek el- igyekezzünk fehér foltot hagyni, amely a fényt mutatja. Kerüljük el a maradék terület túlzottan sötétre rajzolását, mert akkor az átláthatóság benyomása elvész.

img_3588.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 113811
Hónap: 897
Nap: 17