Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisebb állatok

2011.07.14

A kezdők számára kissé nehézkes lehet az állatok lerajzolása, mert olyan pillanatot kell megragadni, amelynél hosszasan, és nyugodt körülmények között szemlélhetjük meg kiválasztottunkat. Precíz megfigyelőképesség szükséges, amit csupán állatokról készült fotók támogatásával bontakoztathatunk ki. Igaz, hogy akkor ismerjük meg leginkább alkotásunk tárgyát, ha élőben tanulmányozzuk, és mozgását papírra vetjük. Ha a közelünkben található egy Természettörténeti múzeum, akkor ott lehetőségünk van megtekinteni az állat alapvető testfelépítését.

Először is egy rovarral kezdjük. Ennek az élőlénynek viszonylag tipikus, megszokott rovarformával rendelkezik, ezért könnyebben lerajzolható. A lényeg abban áll, hogy ragadjuk meg minél jobban az alakját, mert azután csupán néhány részlet igényel figyelmet.

img_3591.jpg

 

Következő kiszemeltünk egy béka, amely kismérettel rendelkezik. Emellett szilárdabb formája van, mint a rovarnak. Szintén az alakjának elsajátítása számít fontos lépésnek, ugyanakkor a gondos színátmeneteknek, és satírozásnak köszönhetően realisztikus hatást kölcsönözhetünk neki.

img_3592.jpg

Ez a madár feltűnő tollazattal rendelkezik. A fején található dísz teszi igazán karakteressé megjelenését.

img_3594.jpg

A mezei egér alapvetően egy szőrmelabda, fülekkel, és hosszú farokkal. Gyors mozgásából adódóan élőben nehezen lerajzolható, ezért javasolt a fényképről való megörökítés.

img_3593.jpg

A varjú alakját lényegében úgy rajzolhatjuk meg, mint egy sziluettet. Csupán néhány világos fénycsíkot kell meghagynunk tollazatában, amely ragyogást nyújt sötét árnyalatának.

 img_3611.jpg

Egy veréb megrajzolásánál nem kell fekete tónusokat alkalmaznunk, feltűnő tollazatánál ügyeljünk az alapos vázlat elkészítésére, és a színátmenetek ábrázolására.

img_3612.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fert

(Anonimus , 2013.01.19 13:54)

Az a bóbitás madár (szerintem) pacsirta.

fert

(Anonimus, 2013.01.19 13:48)

Nagyon ügyes! : D

 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 113811
Hónap: 895
Nap: 16