Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A természetben

2011.07.13

Ezen az ábrán vulkánkő egy darabját láthatjuk, amely egy vulkán lábánál halmozódott föl. Figyeljük meg az összetett részleteket, és a színátmeneteket! A kő meglehetősen sötét, és a csillogás messziről elkerüli. A felszínén megjelenő repedések drámai kinézetet kölcsönöznek neki.

 

img_3575.jpg

 

A következő célpont egy lávakő, amely sokkal könnyebb, és világosabb, mint a vulkán lábánál lévő kő.  Olyan habkő, mint amelyet a fürdőszobában is sokan használnak a bőrkeményedés kiküszöbölése érdekében. Amint láthatjuk, felszínét számos kisebb- nagyobb lyuk borítja. A világos területen elég sötétnek tűnnek ezek a lyukak.

 

img_3577.jpg

 

Ezek az egymással ellentétes kavicsok azt mutatják be, milyen sokrétűen térnek el egymástól a lehető legegyszerűbb kövek, amelyek naponta a járdán helyezkednek el. Összpontosítsunk egy kőhalomra! Érdekes megfigyelni, hogyan fekszenek egymáson az egyes darabok mindenféle rendezettség nélkül.

 

 

img_3579.jpg 

 

Végül tekintsünk meg egy nagyobb méretű követ, amelyet sziklának is nevezhetünk. Nagyságának köszönhetően lehetőségünk van mélyebben szemügyre venni az eltérő formájú, illetve szerkezetű darabokat. A képen látható kompozíció esetében a földrajzi rétegeknek megfelelően kell meghúzni a vonalakat, amelyek a sziklák struktúráját határozzák meg.

img_3581.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 825
Nap: 34