Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb nézőpont

2011.07.15

Egy táj ábrázolásakor lényeges, hogy megleljük a legmegfelelőbb szemszöget a természetben. Gyakran több próbálkozást is be kell vetni, ami természetesen motiváció felszínre hozását teszi szükségessé. Sétáljuk körbe a kiszemelt helyen, és tekintsük meg a tájat többféle pozícióból, mielőtt elkezdenénk alkotásunkat!

 

Egy magasan fekvő helyen, például dombon kedvezőnek tűnik a tevékenység elkezdése, mivel ebből a szemszögből sok pontra nyílik rálátásunk. Meg kell határoznunk egy kiszemelt irányt, és át kell gondolnunk, hogy mennyit szeretnénk a képünkön ábrázolni. Az alábbi ábrán látható szaggatott vonalak kiindulási pontot nyújthatnak nekünk.

 

img_3624.jpg

 

 Néha azonban inkább egy kedvesebb, meghittebb helyet választana az ember. Ebben az esetben előnyös egy utcát, vagy egy folyót választanunk. Keressünk olyan tájat, amelynek elemei azonnal felkeltik figyelmünket! Minden, ami az alkotó tekintetét megköti, és arra veszi rá, hogy felfedezze az ott lévő természetet, pozitív kimenetnek számít. Tehát kíséreljünk meg ilyen pontokat találni szemünkkel, ha táj lerajzolására szánjuk rá magunkat!

 

img_3625.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 825
Nap: 32