Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabók fénykora

2011.07.18

A 18. században fontosabbá vált Európában a ruha szabása, mint a díszítő elemek. Sir Joshua Reynolds (1723- 1792) Warren Hastingja egy megfelelően méretre szabott térdig érő nadrágot hord, és egy kabátot. Habár még felfedezhető némi díszítés, például az ing gallérjánál, és a karja végénél, úgymint a mellényen lévő hímzés.

img_3644.jpg

 

A következő képen egy úri hölgyet láthatunk ugyanabból az időből. Ruhájának gondos szabása, amely klasszikusan kiemeli alakját, lehető teszi számunkra, hogy felismerjük a szabó kiváló kézügyességének eredményét. Itt szintén lényeges, hogy a ruha kitűnően passzoljon viselőjéhez. A díszítőelemek mellékszereplők.

 

img_3647.jpg

 

A 19. század lefutása alatt még inkább háttérbe szorult a ruhán megjelenő dekoráció, főként a férfiak öltözetét illetően. A tökéletes szabás maradt továbbra is a központban. Isambard Kingdom Brunel angol építészmérnök (1806- 1859) egy cilindert, kitűnő szabású zakót, mellényt, és nadrágot visel- a kor tipikus férfi öltözete.

 

img_3645.jpg

 

A 20. század kezdetén a három-, és négyrészes öltöny terjedt el. Az üzletemberek számára egyfajta uniformisként funkcionált világszerte, és máig is kitüntetett szerepe van. W. H. Auden költő, és író (1907- 1973) mutatja be a képen a tipikus kabátot, és széles nadrágot, amelyet hideg idő esetén hordanak sokszor a férfiak. Alatta egy laza zakót visel.

img_3646.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 825
Nap: 34