Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszerűbb tárgyak kidolgozása

2011.07.05

 

Első rajzunk egy csésze lesz, amelynek ellipszis alakú körvonalaival kezdünk. A csésze teteje, és a kistányér, amelyen rajta van, ezt a formát veszi föl. Ezután rajzoljuk meg a többi részét is, és helyezzük el a fogantyút a tárgy oldalára.

A legfontosabb területeket satírozzuk egy adott tónusban. Figyeljünk a csésze belső-, és bal oldali külső részére, ugyanis most odaérkeznek a sötét árnyékok. Dolgozzuk ki a árnyékot, ameddig a csésze, és az alatta lévő kistányér formája, illetve a fényhatások valódinak nem fognak hatni.

 

hsha.jpg

 

Második célpontunk egy befőttesüveg lesz. Kezdjük egy vázlattal, és jelöljük be az üvegben lévő vízszintet. Satírozzuk be a víz területét. Mivel az üveg átlátszó, nem fog túl sok színárnyalatot visszaadni.

Dolgozzuk ki a legsötétebb részeket, a vízszint, és a levegő közti határterületet. A legsötétebb árnyalatok az üveg tetejénél találhatóak, és a felső-, alsó részeknél lévő bemélyedéseknél.

 

img_3395.jpg

 

E sorozat utolsó elemét képezi a könyv ábrázolása. Tegyünk magunk elé egyet az asztalon, amelyet nem túl nehéz lerajzolni. Először húzzuk meg a téglalap alakú körvonalakat. Akkor lesz valóság-hűbb, ha a könyv távolabb lévő részét kicsit keskenyebben rajzoljuk meg.

 

img_3401.jpg

 

 

Kezdjünk hozzá a satírozáshoz a könyv oldalainál. A középső részt hagyjuk világosan.

Az utolsó lépésekkor dolgozzuk ki részletesebben az árnyékokat.

 

img_3402.jpg

 

Jelöljük sötét árnyalattal a könyv, és az asztal találkozását bal oldalt, az egyes oldalak szélét pedig finom vonalakkal húzzuk meg. Már kész is vagyunk!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 113811
Hónap: 895
Nap: 16