Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Antik, és reneszánsz viselet

2011.07.16

Antik világ

Az első képen egy görög antik-szobrot láthatunk, amely i.e. 4. évszázadból származik. A hölgy ruhája a fejét, vállát egyaránt befedi, és karja alatt van rögzítve. Megrajzolásakor számos ráncot kell felvinni az öltözetre.

img_3634.jpg

 

A következő ábrán látható alkotás egy nepáli falfestő műve, amely közel ugyanakkor készült, mint az előbbi kép. Ennél jobban megszemlélhetjük, hogyan veszi körbe az anyag a nő alakját, és hogyan van összetűzve az anyag a derekánál egy övet alkotva. Akkoriban brossot is hordtak az emberek, amely összefogta az egyik vállnál a ruhát. Amint láthatjuk, kecses öltözet volt ez a darab, habár mostanság nem tudnánk praktikusan viselni.

 img_3635.jpg

A középkor, és a reneszánsz

Ez a kép Giotto di Bondone (1267- 1337) firenzei festőtől származik, és két juhászt mutat be korabeli ruhában. Az öltözet rövid köpenyből, kalapból, vagy kapucniból áll, és meglehetősen hasznos viselet a munkához, mert kiküszöböli az esőt, erős napsütést, és hideg idő esetében melegít. A cipőjük robusztusnak tűnik.

img_3636.jpg

 

Az utolsó alkotás kb. 100- 200 évvel korábbi, mint az előző, és a reneszánsz hírhedt öltözetét mutatja be. A hátravetett köpeny, hosszú szoknya hasonlít a klasszikus viselethez, de ez sokkal aprólékosabb részletekből áll, például a mídernél, és a karoknál. A férfiak ebben az időben gyakran harisnyanadrágot hordtak.

 

img_3637.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 825
Nap: 32