Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szükséges rajzeszközök

2011.07.01

Grafit-, és szénceruza: különböző erősségű-, és színárnyalatú ceruzára lesz szükség. Hamar rájöhetünk, hogy a B-s ceruza lényeges munkaeszköznek fog bizonyulni. Javasolt az alábbi típusokból beszerezni egyet-egyet: 2B, 4B, és 6B.

 

250px-bleistift1.jpg 

A nyomós ceruza igen nagy segítségünkre lehet a finom vonalak meghúzásában. Egy hosszú grafitceruza is jól jön, amelyet az egyik végénél kihegyezünk. Ezzel tudunk vastagabb, szerkesztett vonalakat rajzolni.

Rajzszén: történelmi rajzeszköz, amely egy darab elszenesedett fűzfakéregből áll. Ezzel nyílik lehetőségünk csodaszép füstös műveket létrehozni, és sötétebb, erőteljesebb vagy éppen vékonyabb, szürkés vonalakat húzni. A szén könnyen hagyja magát, ha satírozásról van szó.

 

term-2445.jpg

 

Papírwisher: ez az eszköz egy papírból áll, amelyet szorosan feltekertek, és mindkét végén kihegyeztek. Támogatja a színárnyalatok összeolvadását, és a foltok összemosását.

 

estompen.jpg

 

Kaparókés: hozzájárul a sötét alapterületen való vonalak, és mintázatok karcolásához. Az eredmény: fehér kép fekete alapon. Az efféle művek remekül néznek ki.

Tinta, és toll: a normál tintával ellátott tollakkal tudunk eltérő vastag vonalakat kreálni, ehhez még szükség lesz kisebb üveg tintára, leginkább vízállóra, és egy üveg vízfesték- sűrítményre. A tustollak pedig ahhoz lesznek alkalmasak, hogy egyforma, finom legyen a vonalvezetésünk.

Filctoll: a tustollnál vastagabb vonalat nyújt, színes művek alkotásához javasolt.

Ecsetek: egy sor eltérő vastagságú ecset állhat rendelkezésünkre, amelyek nagysága 2–től 8-ig terjedhet. A legkiválóbbak a nyest ecsetek, de a kezdetekkor elegendő, ha egyszerűbb, szintetikusszálakból állót alkalmazunk.

Radír: a leghasznosabb, ha két típust szerzünk be- műanyagból, vagy gumiból készültet, és gyurmaradírt. Az utóbbival nyílik mód arra, hogy erőteljes sötét árnyalatokat is el tudjunk távolítani akár egy legyintésre.

Szike: számos művész inkább sebészkést, vagy vágót használ a ceruzák élesebbé tételéhez. A vágó veszélyes lehet, a sebészkés élesebb. Elővigyázatosan, és körültekintően kell használni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 824
Nap: 32