Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rajzolási pozíciók, és ceruzatartás

2011.07.01

Nyugodtan fogjunk hozzá a rajzoláshoz ülő helyzetben. Használjunk rajztáblát, amely kellő nagysággal rendelkezik, és erősítsük a papírt a táblához. Mennyiben mégis állva szeretnénk hozzáfogni tevékenységünkhöz, szükség lesz egy festőállványra. Ha előnyösebb számunkra ez a pozíció, egy életen át megtarthatjuk, és egyszerűbbé tehetjük vele a rajzolást.

A ceruza tartása jelentősen befolyásolja azt, hogyan boldogulunk művünkkel. Először is ne tartsuk túl erősen a ceruzát. Próbáljuk meg a kezünket, és a könyökünket pihentetni. Azt fogjuk megtapasztalni, hogy a vonalvezetésünk sokkal jobb lesz.

Vázlatkészítés

Látogassunk meg egy helyet, amelyet ismerünk, és rajzoljuk le, amit látunk. Szükség lesz egy kisebb vázlatkönyvre (A5), és egy nagyobbra (A4 vagy A3).  Amikor tárgyakat, embereket, vagy tájakat rajzolunk, különféle szemszögből kell ábrázolnunk, mert így tudjuk megragadni igazán alkotásunk lényegét. Ne felejtsük el, hogy a lehető legtöbb részletre ügyeljünk, mert a végső rajzunknál erre tudunk támaszkodni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 825
Nap: 33