Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kép területének felosztása

2011.07.23

 

Első példánk az 1905-ben megalkotott „London Bridge”, amelyet a francia művész, Fauvisten Andre Derain (1880- 1954) választott témájául. Amint láthatjuk, a híd került a középpontba, amely átlós irányban szeli át a Temzét, és a kép felső részében lapos kanyart tesz. A horizont igen magasan fekszik, amely hatásos benyomást vált ki.

 

img_4120.jpg

Következő képünk Paul Cézanne (1839- 1906) csendélethez fűződő művét idézi föl. Egyértelműen azonosíthatjuk, hogyan alkot keretet a kancsó, és a tányér körüli szaggatott vonal, amely a körték csoportjának fekvését is meghatározza. Az egész elrendezés terét egy asztal nyújtja, amelynek felső széle a kép közepénél biztosítja a horizontot. A rajz másik felénél láthatjuk a szolid csendélet világos hátterét. 

img_4121.jpg
 

 

A találka című kép John William Godward (1861- 1922) angol festőhöz kötődik, aki egy fal elé helyezte klasszikus női alakját, és mögéje virágokat tett a fölső részre. A szemlélő tekintete a kép jobb fölső sarkától a hölgy fején, felemelt karján, és ruháján át egészen az alsó résznél található pipacsokig tart, amelyet a gyengéd görbe vonal érzékeltet.

 

img_4123.jpg

 

 

Goodward további művei:

Yes or no?

 

 

Idleness

The sweet Siesta of a Summer day

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 112652
Hónap: 824
Nap: 32